петък, 21 септември 2012 г.

Крем супа от тиквички по домашна рецепта

Сестра ми от скоро има брекети, а след последния преглед при ортодонтката зъбите я болят доста и жадува за лесни за хапване неща. Какво по-лесно от супичка? :) Все още не съм овладяла изкуството на вкусната домашна пилешка супа, затова се спряхме на нещо по-лесничко - варени зеленчуци, пасирани с подправки. По друг начин казано - крем супа.
Любимата ни крем супа е от тиквички. В нета има безброй много рецепти, но решихме да я приготвим по рецептата на мама, скрита в една папка. Ето я и нея:

Необходими продукти:
2-3 тиквички
1-2 картофа
1 малка кофичка заквасена сметана
чесън на вкус
копър

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на кубчета, покриват се с вода и се варят до полуготовност.
Добавят се и нарязаните тиквички. Супата се оставя да ври още 10 минути, отстранява се от котлона и се добавят сметаната и чесънът. Аз сложих три скилидки, но дойдоха малко на голямата тенджера - следващия път ще сложа цяла глава. След това се пасира, добавя се копърът и се разбърква добре. В моето семейство обичаме крем супата със сиренце, но на почитателите на месото повече ще им хареса с шунка, дебърцини или наденичка. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар